La noia de la pluja

La noia de la pluja

Títol: La noia de la pluja
Autor: Sergi Purcet Gregori
Editorial: Aurifany
Any de publicació: 2015
Pàgines: 202
ISBN: 978-84-608-2297-4

Els amagatalls de la ment són pràcticament insondables. Un d’aquests racons, ocult entre els ardits de la memòria, és l’estrèpit que capgira de sobte l’existència de l’Albert. La seva vida com a advocat d’èxit sense lligams personals ni preocupacions vessa de superficialitat fins que, un dia de pluja, topa amb una noia que no es podrà treure del cap. La trobada derivarà en una recerca obsessiva i una descoberta que transformarà la seva manera de veure la vida i de concebre’s a sí mateix.

Escrita en primera persona, la història de l’Albert està guiada, en un inici, per un protagonista prepotent, egoïsta i distant amb tothom. Des d’un món de vidre excessivament ideal, l’Albert es deixa absorbir per una intriga tèbia que el porta a perseguir la noia misteriosa quan ella se li apareix circumstancialment al seu davant. Aquesta aventura s’alterna amb els records de joventut del protagonista, que explica les seves nits universitàries plenes de festa i drogues.

El llibre presenta un ús estrany de les cursives i algunes incoherències en els temps verbals. Ara bé, la figura freda del protagonista es capgira radicalment quan ell descobreix que anys enrere va ser el causant d’una desgràcia, i a partir d’aquell moment la novel·la experimenta un canvi substancial. L’impacte d’aquesta descoberta en el personatge és un dels punts més interessants de La noia de la pluja, que modifica el relat per adaptar-se a una nova perspectiva: la d’una persona terriblement culpable. És a partir d’aleshores quan la veu de l’Albert es torna més creïble, els diàlegs prenen força i la narració condueix els fets cap a un final satisfactori.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s