Assassinat en directe

Assassinat en directe

Títol: Assassinat en directe
Autora: Mary Higgins Clark
Any de publicació: 2015
Editorial: Edicions 62
Traductora: Esther Roig Giménez
Pàgines: 384
ISBN: 978-84-297-7386-6

L’odi impera entre els personatges d’Assassinat en directe. A excepció de la protagonista i el seu fill, la resta d’individus que apareixen al llibre estan contaminats per una mena de fúria cega que els converteix, indiscriminadament, en criminals en potència. I així és com Mary Higgins Clark sembra la sospita inherent en qualsevol novel·la negra que, en aquest cas, transcorre al voltant d’un programa de televisió. El projecte té el repte de remoure crims antics sense resoldre amb l’objectiu d’esprémer els testimonis perquè un d’ells es confessi culpable.

L’espai televisiu està impulsat per la Laurie, una productora vídua amb ganes de fer reflotar la seva carrera. La Laurie es juga totes les cartes en un episodi pilot que reviu l’assassinat de Betsy Powell, una dona rica que va morir durant la festa de graduació de la seva filla. A la sumptuosa mansió del marit de la víctima s’hi reuneixen les quatre dones (aleshores adolescents) amb més punts de carregar a l’esquena la mort de la Betsy. Totes tenen almenys un motiu per haver-la matat: la Betsy va ignorar els abusos que va patir la Claire de petita, va propiciar el suïcidi del pare de la Regina, va trencar la relació entre el seu futur marit i la mare de la Nina i va provocar que l’Alison perdés una beca per estudiar medicina.

Escrita amb el dinamisme indispensable per a les bones novel·les del gènere, Assassinat en família juga amb dues trames sobreposades. D’una banda, plana la incògnita sobre el crim de la Betsy. De l’altra, escampa la intriga de l’assassinat del marit de la Laurie, que tampoc està resolt, i potencia l’amenaça del culpable, que va prometre que també la mataria a ella. Àgil, distèsa i de capítols curts, la novel·la funciona si es busca un llibre en què preval l’acció i els enigmes per damunt de la complexitat narrativa. 

Anuncis

One thought on “Assassinat en directe

  1. No dic aquest, que no sé si deu ser dels millors, però algun cop he de llegir alguna cosa d’aquesta autora, és un deute que tard o d’hora hauré de pagar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s