La tècnica meravellosa

La tècnica meravellosaTítol: La tècnica meravellosa
Autor: Max Besora
Any de publicació: 2014
Editorial: Males Herbes
Pàgines: 270
ISBN: 978-8494188831

Qui no hagi anat a la universitat, que llegeixi Max Besora. I qui hi hagi anat, també. Perquè La tècnica meravellosa (Males Herbes 2014) és una immersió desfigurada al món acadèmic, però prou ajustada com per distingir les múltiples picades d’ullet a una realitat enfaixada, supèrflua i enganxada a les cadires de despatx. El darrer llibre de Besora no només deforma l’entorn universitari des de l’humor més àcid, sinó que també es riu hàbilment de l’autoajuda i la credulitat humana. Teoria, meditació i lleganyes intel·lectuals per donar i per vendre.

Els llibres d’autoajuda fan mal a la humanitat. O almenys així ho veu en J.R. quan la seva nòvia, la Rosetta Stone, cau a les xarxes de la Universitat Infinitista. La Rosetta, que compleix tots els cànons de bellesa del segle XXI, abandona els plans acadèmics convencionals disposada a descobrir les meravelles del gurú Allioli Rinpoche. El cor trencat del seu ex no li barrarà les portes en una aventura regada amb alcohol, sexe, hàmsters i moltíssima mediocritat.

I és que Besora no salva ningú. Des del degà fins als hippies revolucionaris que jeuen a la gespa, tots passen pel sedàs literari d’una obra sense escrúpols ni pèls a la llengua. Només llegint els noms dels personatges ja queda exposat l’enginy de la seva prosa, que explora situacions barroeres sense deixar enrere l’elegància en cap moment. Faltes d’ortografia als lavabos, hàmsters esclafats i caps de departament impresentables retraten una farsa rere l’altra sense perdre les formes. En definitiva, una història que prem la vida per treure-li tot el suc. Et caetera, et caetera.

Anuncis

One thought on “La tècnica meravellosa

  1. Ja està bé, no?? Dos seguits portes ja, els llibres que llegiré els proper mes o parell de mesos, que ja estan en rampa de sortida. Sort que en parles bé, perquè si no encara em faria enrere. A veure si tant el bigoti com aquesta tècnica em semblen tan bé com a tu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s