Els desorientats

Els desorientats

Títol: Els desorientats
Autor: Amin Maalouf
Editorial: Alianza 
Any de publicació: 2013
Traducció: Anna Casassas
Pàgines: 504
ISBN: 9788420675374

Quedar-se o fugir. No hi ha més alternatives quan la guerra arrasa el Líban i ho estronca tot. L’Adam és dels que marxa per no tacar-se de culpes i, en arribar a París, fa creu i ratlla al país que l’ha bressolat en néixer. Però, vint-i-cinc anys més tard, una trucada l’estirarà de nou cap als seus orígens. D’aquest retorn en sortiran reflexions identitàries, judicis morals, memòries de joventut i errors del passat. 

Tot comença amb la mort d’en Mourad. Ell, dels que van quedar-se, era el pal de paller d’un grup d’amics que el conflicte armat va separar. La seva brusca desaparició empeny l’Adam a reunir les antigues amistats per recordar vells temps i recuperar aquell futur que va trencar-se quan eren joves. En un plàcid hotel a mans d’una bella mestressa, l’Adam refarà llaços i comprovarà que el temps és traïdor quan es tracta de contrastar passat i present.

Amb la calma que encomana la maduresa, el llibre de Maalouf fa brollar reflexions sobre el fanatisme religiós, la construcció de la pròpia identitat, el xoc entre Orient i Occident, l’exili i la discriminació. L’autor utilitza una prosa propera i alliberada de dil·lacions, que va directa al gra i sembra gradualment la llavor que Els desorientats som tots. Exceptuant el sotrac final, Maalouf ha escrit una ficció sense traves que clama diàleg i convivència, per aprendre de les diferències i construir una societat millor.

Anuncis

2 thoughts on “Els desorientats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s