Els humans

Els humans

Títol: Els humans
Autor: Matt Haig
Any de publicació: 2014
Editorial: Empúries
Pàgines: 304
ISBN: 978-84-9787-927-9

Ningú explica millor l’espècie humana que un extraterrestre. Els significats de l’amor, l’amistat i la família adopten una forma ben diferent si s’observen des dels ulls d’un alienígena que s’introdueix al cos d’un professor de matemàtiques i en substitueix la identitat. El seu objectiu és eradicar qualsevol indici de progrés de l’espècie humana per preservar l’ordre de l’univers, però aviat es contaminarà de les emocions, que li complicaran la missió. La importància de la roba, la monogàmia i el contacte físic li faran ballar el cap mentre intenta averiguar les pautes socials que regeixen la comunitat nord-americana, en un feix de situacions divertides i extravagants que extreuen els aspectes més surrealistes dels humans.

L’extraterrestre de Matt Haig prové d’un planeta sense sentiments ni sensació d’individualitat. Cada criatura és una petita part d’un tot col·lectiu dedicat als avenços matemàtics i a garantir l’equilibri universal. Des del seu punt de vista, les persones tenen comportaments repugnants i estúpids que els fan agressius, primitius i irracionals. Però quan aquest ésser prepotent entra en contacte amb els humans i s’insereix en la seva rutina, queda extasiat per les emocions i serà incapaç de girar-hi l’esquena.

Amb destacables dosis d’humor i un estil àgil a base de capítols breus, Haig projecta una panoràmica desenfadada i curiosa de l’ésser humà. Una veu narrativa sense pèls a la llengua desgrana tots els defectes de les persones que, a simple vista, deixen molt a desitjar. Ara bé, el que en un principi sembla una novel·la destructiva de l’espècie humana ben aviat fluctua cap a la defensa aferrissada de l’homo sàpiens. Perquè, al cap i a la fi, l’autor també és persona i no pot rebel·lar-se contra la pròpia espècie.

 

Anuncis

One thought on “Els humans

  1. L’argument m’ha recordat al de ‘Sin noticias de Gurb’. La veritat és que no m’atreu gaire, no el trobo especialment original, així que em sembla que el deixaré passar. Tampoc no sembla que t’hagi entusiasmat, quan això passa ho deixes ben clar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s