Set dies de Gràcia

set dies de gràcia

Títol: Set dies de Gràcia
Autora: Carla Gràcia Mercadé
Any de publicació: 2014
Editorial: Plaza & Janés 
Pàgines: 384
ISBN: 9788401389245

La guerra de les Quintes del 1870 va deixar empremta al barri de Gràcia. Carla Gràcia Mercadé recupera aquest pòsit per construir una novel·la de secrets familiars, lluites aferrissades i tres amors apassionats. En una Barcelona guiada pels rics i arrossegada pels pobres, l’autora desplega romanticisme i acció a parts iguals, tot seguint el ritme convuls de les revoltes populars.

El passat de la Marianna és una incògnita. El matrimoni Lledó, puntal de la burgesia catalana, va adoptar-la quan era massa petita per recordar els seus orígens, no gaire llunyans a la casa que l’ha acollit. Amb aquest enigma a l’esquena, Set dies de Gràcia desgrana els detalls que han marcat la vida de la protagonista mentre, en paral·lel, la rebel·lió contra la llei de lleves commociona el barri.

Les metàfores i analogies embelleixen el llibre, que combina la prosa poètica i la successió de diàlegs farcits d’acció. Gràcia Mercadé empra una veu narrativa pròpia que no cansa, però que s’entrebanca amb un to excessivament ampul·lós i que resta versemblança als personatges. Tampoc ajuden les reiteracions de certs element ni els pensaments escrits en majúscula i seguint un estil ortogràfic dubtós, ja que estronquen la fluïdesa de la narració i sonen estranys. Tot plegat desemboca en una història interessant però que coixeja entre el dramatisme impostat dels personatges i algunes redundàncies innecessàries. 

Anuncis

One thought on “Set dies de Gràcia

  1. Encara he de fer la ressenya. Si bé és cert que em va costar agafar el ritme quan llegia els pensaments del personatges, t’hi entrebanques una mica com dius, la barreja entre el relat històric i el familiar amb un punt de suspens en algun aspecte la fa una lectura prou atractiva pel meu gust.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s