El projecte Rosie

El projecte Rosie

Títol: El projecte Rosie
 Autor: Graeme Simsion
 Any de publicació: 2013
 Editorial: La Campana
 Pàgines: 352
 ISBN: 978-84-96735-91-0

L’amor és sempre una mica desassenyat per naturalesa, però no tothom és capaç de llançar-se a la piscina de la irracionalitat. Com en la majoria de comèdies romàntiques nord-americanes, El projecte Rosie engega amb un daltabaix esbojarrat. En Don, professor de genètica amb un síndrome d’Asperger sense diagnosticar, té la vida tan ben organitzada que fins i tot calcula el temps de cada dutxa perquè no se li destarotin els horaris i avalua la gent en funció del seu índex de massa corporal. Per trobar la dona perfecta, idea un qüestionari de 16 pàgines que selecciona molt estrictament les candidates ideals a compartir amb ell aquesta quotidianitat inviolable.

Però les matemàtiques no són perfectes si hi ha emocions pel mig. Quan en Don es topa amb la Rosie i la seva rutina caòtica de seguida veu que no estan fets l’un per l’altre, tot i que un projecte comú els obligarà a seguir en contacte. En aquesta missió irreverent se sustenta bona part d’El projecte Rosie, que transforma una aventura surrealista en una còmica història d’amor. Un viatge a Nova York amb gust de gelat, robatoris d’ADN i enganys d’estar per casa fan passar una estona agradable gràcies a aquests personatges divertits i alhora entranyables.

Simsion juga amb els tòpics de les històries d’amor idealitzades i els va esprement mitjançant un llenguatge molt cinematogràfic que ajuda a agilitzar-ne la lectura. Ben aviat es veu per on aniran els trets i el final no sorprèn si s’ha estat llegint entre línies, però la novel·la és simpàtica i útil si es vol oblidar durant unes hores el món exterior. Amb un format que convida a fer-ne una pel·lícula, segur que ben aviat el relat de la Rosie i el Don colonitzarà la gran pantalla.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s