Cafè Barcelona

Cafè Barcelona

Títol: Cafè Barcelona
 Autor: Joan Carreras
 Any de publicació: 2013
 Editorial: Proa
 Pàgines: 280
 ISBN: 978-84-7588-428-8

Els silencis de Cafè Barcelona són tan intensos que costen d’empassar. Les converses pendents entre uns personatges amb moltes coses a dir-se i massa temor a les conseqüències creen un buit on reposa la covardia d’aquests petits herois quotidians, que configuren l’essència de la novel·la. I és que la incomunicació i sobretot el sentiment de culpa són els grans protagonistes, a l’ombra, de la darrera obra de Joan Carreras.

Entre sardines escabetxades i arrossos mantegosos, una família reestructurada comparteix la rutina d’unes existències marcades pels sotracs. El Cafè Barcelona, al centre d’Amsterdam, acull turistes i passavolants que se senten atrets per un local amb deixos mediterranis. Al capdavant de la barra, dues dones. La Greetje i la Roos s’estimen i fan el cor fort quan l’Arjen, el fill de la primera, marxa a una Bòsnia en guerra amb els cascos blaus. D’allà en tornarà amb la tristesa arrelada al fons dels ulls i un llast immens només visible per a l’Annabel, la seva germanastra.

Des de la ficció inherent al món de Cafè Barcelona, Carreras llança ganxos que connecten el relat amb esdeveniments històrics reals. D’aquesta manera, l’autor enllaça la narració amb un passat que encara viu en la memòria col·lectiva de diverses generacions. El biaix generacional dels referents que utilitza es pot resoldre fàcilment buscant per internet i, malgrat els esdeveniments resultin distants per a alguns, això no impedeix sentir empatia per a uns protagonistes que lluiten contra Goliat.

Anuncis

2 thoughts on “Cafè Barcelona

  1. Retroenllaç: De lectures | a les verdes i a les madures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s