Creixen malgrat tot les tulipes

Creixen malgrat tot les tulipes Títol: Creixen malgrat tot les tulipes
Autora:
Sònia Moll Gamboa

 Any de publicació: 2013
 Editorial: Viena Edicions
 Pàgines: 136
 ISBN: 978-84-8330-716-8

Les paraules tremolen quan surten de la ploma de Sònia Moll. La delicadesa amb què l’autora encaixa la trista nostàlgia intrínseca en el passat es tradueix en un llibre d’essència molt fràgil per l’alta càrrega emocional que acumula. La recerca de la pròpia identitat, una infantesa turbulenta i molt d’amor s’amaguen als calaixos de l’obra, que fa l’ullet al gènere narratiu amb un relat farcit de poesia.

Creixen malgrat tot les tulipes adopta la cadència suau d’un vaixell que es balanceja entre la bonança de l’abril i el març tempestuós. Formalment, no hi ha una història que guiï l’obra més enllà dels esquitxos narratius que va deixant anar una protagonista amb l’ànima plena de cicatrius. Ella combat el desarrelament familiar aferrant-se ben fort al seu germà bessó i, més endavant, estimarà tant que la vida li farà mal.

Totes aquestes rascades sentimentals conflueixen en un feix de fragments que cal llegir sense presses per palpar-ne els nombrosos matisos. La veu narrativa de Sònia Moll desprèn tanta intensitat que s’adreça al lector de tu a tu sense fer-se estranya ni esquerdar el relat, que es nodreix de la música de Silvio Rodriguez i Coldplay, entre d’altres artistes. Així, l’autora trenca les fronteres dels gèneres i deixa a l’aire una obra de relectura indispensable.

Anuncis

One thought on “Creixen malgrat tot les tulipes

  1. Gran ressenya que reflecteix perfectament l obra, delicada i plena de matisos com dius. A mi em va emocionar la lctura i ja hi ha hagut relectura. No em canso de recomanar lo a les animes sensibles q em vulguin escoltar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s