Salnitre

Salnitre Títol: Salnitre
 Autor: Antoni Real 
 Any de publicació: 2013
 Editorial: Meteora
 Pàgines: 344
 ISBN: 978-84-92874-82-8 

L’ocurrència d’ubicar una història de secrets al cor de la muntanya de Montserrat funciona. Mitjançant el xoc paradoxal entre un ambient claustrofòbic i la bellesa de les coves de Collbató, el relat d’Antoni Real exalça el valor d’uns paratges pràcticament oblidats per a la literatura contemporània. Salnitre es nodreix de l’opacitat dels seus personatges per escampar pors i intrigues enmig d’estalactites i estalagmites, en el que resulta una novel·la planera gràcies a la lleugeresa del vocabulari.

L’atractiu natural de les coves del Salnitre es transforma en un instant en la presó d’un grup de turistes, que hi queden reclosos a causa d’un desprendiment. De cop i volta, els nou desconeguts esdevenen companys d’angoixes i desconsols davant la incomunicació amb l’exterior, la penombra de l’entorn i el futur incert. Obligats a compartir nits i dies entre roques, els protagonistes van destapant secrets i deixen entreveure les espines de la seva existència, que no els permeten viure tranquils.

S’agraeix el realisme de Salnitre i l’ampli ventall de personatges, que donen molt de joc a l’hora d’embolicar la trama de la història. Malgrat un parell de capítols fora de lloc i totalment prescindibles, l’obra avança a bon ritme i aconsegueix crear una atmosfera de tenebra física i psíquica que no decau en tot el relat. A través d’una constant pluja de diàlegs i la senzillesa narrativa, Antoni Real construeix una història distreta en un emplaçament original.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s