Las muchachas de Sanfrediano

Las muchachas de Sanfrediano Títol: Las muchachas de Sanfrediano
Autor: Vasco Pratolini
Any de publicació: 2013
Editorial: Impedimenta
Pàgines: 160
ISBN: 978-84-15578-90-1

Les noies de Sanfrediano tenen molt clar que amb l’amor no s’hi juga, i si no que li preguntin a en Bob, el galà del poble. L’engany que aquest Don Joan italià articula per poder beneficiar-se de cinc senyoretes exerceix de fil conductor en una història de mentides, seduccions i lluites femenines. Escrita amb l’agilitat de les tragicomèdies teatrals, Las muchachas de Sanfrediano retrata els canvis d’una societat polaritzada pel gènere i on la submissió de la dona es dóna per descomptat.

Els sospirs que genera en Bob són un efecte habitual del seu atractiu. Per això, aquest seductor caradura i prepotent no troba inadequat festejar cinc joves alhora, fent-los creure a cadascuna que són l’amor de la seva vida i que estaran junts eternament. Però els mentiders no corren gaire i quan la Tosca, una de les pretendents, s’adona de l’engany, decideix venjar-se de’n Bob a cinc bandes.

La força torrencial d’una feminitat que es reivindica genera un contrast fascinant amb la inocència i la docilitat inicials d’unes dones modulades per la tradició i els estigmes socials. Els diàlegs dinàmics i la combinació entre farsa i veritat nodreixen una novel·la divertida i alhora fatal, que ret un homenatge a la lluita femenina per fer-se valdre. Més enllà dels embolics amorosos, Pratolini retrata a través del neorealisme narratiu uns personatges capaços de donar un cop de puny a la taula per desfer-se dels estereotips socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s