Wonder

Wonder

Títol: Wonder
Autora: R. J. Palacios
Any de publicació: 2012
Editorial: La Campana
Pàgines: 420
ISBN: 9788496735712

Val la pena conèixer l’August Pullman encara que sigui només per unes hores, perquè el protagonista de Wonder obre les portes a una realitat poc coneguda si no s’hi ha topat casualment de nassos. L’anomalia facial de l’August l’ha allunyat de l’escola des que era petit, fins que els seus pares decideixen regular la seva educació i aquest noiet de deu anys trepitja per primera vegada una classe.

L’obra de Palacio no amaga cap sorpresa i, com és d’esperar, la immersió de l’August en societat genera rebuig, bullying i molta solitud. Tot i això, el pes de la novel·la rau en aquest personatge entranyable que s’entrebanca constantment amb els prejudicis socials i s’enfronta al monstre de l’esfera pública. Amb una veu narrativa ben construida i força versemblant, Wonder no cau a la trampa del protagonista perfecte sinó que retrata els alts i baixos emocionals d’algú que ha viscut sempre dins una bombolla d’estima i protecció familiar.

Estructurada en capítols breus a base de diàlegs, la novel·la destaca pel tractament, fins i tot a vegades irònic, d’una situació crua però real. Més enllà de la història de l’August, Wonder traça una panoràmica gens menyspreable de l’univers adolescent i es nodreix de diversos punts de vista per narrar la discriminació i la segregació als instituts, que són el pa de cada dia del món acadèmic. Malgrat les similituds amb El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon i un final tant èpic com previsible, Wonder resulta imprescindible per aprendre a veure la realitat de l’August amb uns altres ulls.

Anuncis

3 thoughts on “Wonder

  1. Sembla interessant, però penso que no m’acabaria d’entrar. És d’aquests llibres que atreu per la portada, però com sabem, això no ho és tot.

    • A mi m’ha fet emocionar-me i això és el millor que pots trobar en un llibre. It’s wonder !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s