Todas las chicas besan con los ojos cerrados

Todas las chicas besan con los ojos cerradosTítol: Todas las chicas besan con los ojos cerrados
Autor: Enric Pardo
Any de publicació: 2012
Editorial: Reservoir Books
Pàgines: 256
ISBN: 9788439726371

El llistat de novel·les ensucrades sobre històries d’amor banals segueix engreixant-se sense aturador. Els tòpics més suats proliferen a Todas las chicas besan con los ojos cerrados, en què no hi ha dones sense un físic espectacular i el seu protagonista és un geni de les relacions sexuals. Plagada de diàlegs i amb el vocabulari informal dels xats de Facebook, l’obra d’Enric Pardo reflecteix els alts i baixos d’una relació idealitzada que topa amb els efectes de la rutina i la crisi de cavall d’un protagonista incapaç de fer-se gran.

L’alter ego d’Enric Pardo és un muntador de pel·lícules ben considerat dins el món cinematogràfic, un solter que ja passa de la trentena i veu com la maduresa li cau a sobre. L’Àlex se sent un desgraciat i intenta combatre la solitud plorant-li les penes al seu gos fins que un dia la sort li somriu i coincideix amb la Natàlia, una professora universitària amb cos de somni i una manera sensacional de veure la vida. Aquest parell estan fets l’un per l’altra i de seguida engeguen una existència compartida que les circumstàncies i l’entorn degradaran en un tres i no res. Amb les obres mestres del cinema com a teló de fons, l’Àlex i la Natàlia patiran conflictes emocionals, infidelitats i trencaments sucessius en una història d’il·lusions i quimeres sobre l’amor ideal.

Todas las chicas besan con los ojos cerrados s’alimenta del públic fidel de Daniel Glattauer i Federico Moccia, i n’adopta l’estil simple i directe per modelar un relat fantasiós sobre les relacions de parella. L’obra també recorda les pseudoteories vitals d’Albert Espinosa, però Pardo no cau en les conjectures sobre atzar i malalties sinó que defensa que cada parella té un número adjudicat de coits i que, un cop esgotats, són el pronòstic d’un trencament amorós immediat. Les quimeres s’expandeixen al llarg de tota la novel·la mitjançant un sistema infalible d’enquestes per trobar la mitja taronja, i una vida sexual tan rica com impracticable per part del protagonista. Al cap i a la fi, Enric Pardo aconsegueix fer somiar els més romàntics però no evita que la història sigui res més que una columna de fum.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s