Bioko

BiokoTítol: Bioko
Autor: Marc Pastor
Any de publicació: 2013
Editorial: Amsterdam 
Pàgines: 432
ISBN: 9788492941919

El policia Moisès Corvo torna al món literari però ho fa rejovenit i amb tota l’essència de les obres de Marc Pastor. L’escriptura sanguinària de l’autor no es desprèn del caràcter macabre que la fa pròpia, ni tampoc d’un còctel de gèneres i temàtiques que narren a Bioko el primer cas de l’investigador barceloní. L’agilitat narrativa de Pastor dóna lloc de nou a una història de ritme in crescendo, en què res és el que sembla i la presència a l’ombra de sospites i desconfiances generen una atmosfera angoixant d’intriga psicològica.

El caràcter feréstec i esquerp de Moisès Corvo fa honor a la darrera novel·la de Pastor, guiada per girs bruscos i canvis sobtats que desfan l’entorn inicialment paradisíac de l’obra. A finals del segle XIX, Fernando Poo és un escenari salvatge on la insubmissió i l’actitud rebel del protagonista no hi són gaire benvingudes. L’aparició d’una massacre als nadius de l’illa desperta l’instint investigador de Corvo, que malgrat tenir pocs amics i molts enemics a la zona decideix furgar fins els racons més recòndits per descobrir l’autor dels fets. Durant la recerca, però, les conviccions i els principis morals del futur policia trontollaran davant una realitat que posa en evidència l’absurditat del racisme i la violència més crua de la mà de l’ésser humà.

Bioko no hi ha censura per als lectors amb la pell més fina, i les escenes de sang i fetge campen amunt i avall sense cap tipus de limitació. Ara bé, l’obra és molt més que una història cruenta: emmirallant-se en clàssics com Jules Verne i Joseph Conrad, Pastor ret un digne homenatge a les novel·les d’aventures i construeix una intriga farcida de referències tant literàries com audiovisuals. Malgrat el caràcter esotèric d’un final una mica fora de lloc i estrany, Bioko assoleix un equilibri entre gèneres lloable en una cursa frenètica d’acció i misteri que atraparà el lector.

Anuncis

One thought on “Bioko

  1. No he llegit res de l’autor i la veritat és que en tinc moltes ganes, espero posar-m’hi aviat. Sense saber massa perquè Bioko em va interessar, però ara, un cop llegida la ressenya no sé si aquesta excessiva violència m’atrau. Millor començar per qualsevol de les altres novel•les de l’autor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s