El llaütista i la captaire

El llaütista i la captaireTítol: El llaütista i la captaire
Autor: Jordi Llavina
Any de publicació: 2013
Editorial: Amsterdam
Pàgines: 324
ISBN: 9788415645092

L’amor, com a temàtica literària, encara no ha esgotat del tot les seves possibilitats. Així ho demostra Jordi Llavina a El llaütista i la captaire, on aborda amb una mirada original els matisos més obscurs de les relacions de parella. A través d’una història en què el present no té substància davant el pes immens del passat, l’autor conjuga un remolí abstracte d’amors i desamors que engoleixen el lector sense deixar entreveure en cap moment la direcció del relat. La prosa poètica i un elevat grau d’abstracció permanent tracen les línies mestres d’aquesta novel·la profunda que es guia pels pensaments i els records d’un protagonista perdut davant la complexitat infinita de l’ànima femenina.

El llaütista i la captaire té un protagonista pràcticament desconegut. Més enllà de conèixer en Marc com un home que voreja la quarantena i que està immers en el món empresarial, cal posar en marxa la imaginació per atorgar-li un físic concret i la trajectòria vital que més el convenci. El dia a dia d’en Marc també és innocu i anodí al relat, saturat per l’abans i el després d’unes relacions amoroses turbulentes i passionals. Submergida en un pou de reflexions mentals i monòlegs interiors, l’obra furga en els records més dolorosos d’un home tènue i difuminat per intentar entendre les dones que han deixat cicatrius en la seva vida.

Llavina vesteix la història de diverses capes i significats ocults, picant l’ullet al lector més viu que no es resigna a fullejar un simple relat sobre l’amor. La precisió del llenguatge i el tractament del contingut fan d’El llaütista i la captaire una obra densa malgrat els capítols breus, que exigeix dedicació exclusiva i una lectura sense presses per acabar. Tot plegat configura una novel·la espiral sobre les relacions personals que confirma, gràcies al toc llavinià de la història, que l’amor és universal però no obsolet.

Anuncis

2 thoughts on “El llaütista i la captaire

  1. No crec que sigui un llibre per mi. A més, estic enfadat amb aquest autor (sense conèixer-lo de res ni haver-lo llegit) per les paraules tan elogioses que va dedicar a ‘Fi’ de David Monteagudo. Algú que elogia aquell llibre perd tota la credibilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s