Surt el sol i encara plou

Surt el sol i encara plou

Títol: Surt el sol i encara plou
Autors: Marta Grau i Pau Estrany
Any de publicació: 2013
Editorial: Empúries
Pàgines: 364
ISBN: 978-84-9787-820-3

En Biel estudia veterinària, li agrada l’arròs i la sobrassada i estima la Nora. La Nora vol ser periodista, fantasieja amb les pel·lícules de diumenge i estima en Biel. Però en Biel comparteix llit amb la Cristina i la Nora fa plans de futur amb el Guillem. I amb aquest trencaclosques emocional, Surt el sol i encara plou delata una gran evidència amorosa a ulls del lector però ignorada pels seus protagonistes. La primera obra de Marta Grau i Pau Estrany recull els petits sotracs d’un grapat de vides sense més complicacions que les enganxades amb la parella, els xocs culturals quan es marxa fora del país i la magnitud aterradora dels sentiments inconfessables.

Entre plats bruts acumulats a la pica, sofàs tacats de gintònics i l’eterna capa de pols instaurada al mobiliari d’un pis d’estudiants qualsevol, la Nora i en Biel van teixint una vida senzilla, on el pas del temps barreja les il·lusions utòpiques de la joventut amb les decisions transcendentals lligades a fer-se gran. L’essència del Mediterrani acompanya uns personatges càlids i humils, subjectes a la covardia i la inseguretat més humanes. A cavall entre Mallorca, Barcelona, Escòcia i Sant Cugat, en Biel i la Nora s’allunyen i s’apropen com la manxa d’un acordió que es mou al ritme de les circumstàncies.

Les as obertes del català central i la cadència melòdica del mallorquí posen veu a una història fluïda i entranyable, on la música d’Antònia Font n’encarna la banda sonora i els missatges de Facebook en certifiquen el caràcter actual. L’arribada dels fills d’amics que busquen una estabilitat primerenca, les obligacions laborals imposades de sobte i la por al pas del temps despullen una generació espantada per un present que corre massa i se’ls escapa de les mans. Surt el sol i encara plou és el retrat d’una joventut sense presses per créixer, a la recerca d’una felicitat tímida i modesta on bona part dels que ara voregen la trentena poden sentir-s’hi identificats.

3 thoughts on “Surt el sol i encara plou

  1. I és el llibre que no llegiré ni de conya. El vaig veure, i sense saber-ne res, vaig reconèixer la frase d’una cançó d’Antònia Font, dels que sóc seguidor incondicional. Impossible que em passés per alt. Però començant pel grup i continuant per tot el que descrius del llibre, em sembla que em faria tallar les venes a cada moment. Ja saps, llegir mola, però sempre intentant evitar els vessaments de sang.

  2. en vaig sentir a parlar a no se quin programa a la tele i em va picar la curiositat el fet que estès escrit a 4 mans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s