No llames a casa

No llames a casa

Títol: No llames a casa
Autor: Carlos Zanón
Any de publicació: 2012
Editorial: RBA Libros
Pàgines: 296
ISBN: 9788490061473 

Fins a quin punt som víctimes de les circumstàncies? No llames a casa posa sobre la taula els efectes de l’atzar en les vides d’uns protagonistes sense rumb que lluiten inútilment per aconseguir una felicitat impossible. Directe, sense dilacions i evitant la dramatització excessiva, Carlos Zanón deixa anar una dosi punyent de veritats invisibles a través d’una obra magnètica que brilla per la seva senzillesa i la capacitat d’absorbir qualsevol.

La polarització social es fa més que evident a No llames a casa, que se serveix d’una estructura simple per plasmar els contrasts entre tres delinqüents rasos i dos amants benestants. A través de xantatges i amenaces, tres criminals d’estar per casa sobreviuen com poden gràcies als diners que obtenen extorsionant marits infidels que han atrapat amb l’amant. Una de les seves víctimes, però, els veu a venir i s’aprofita de la situació, capgirant-los el negoci per als seus interessos però també canviant les seves vides de dalt a baix.

En una Barcelona precària i bruta, on les drogues són el pa de cada dia i la sanitat privada és un luxe impossible, els protagonistes malden per fer front a una realitat de violència i immundícia que els sobrepassa. La veu narrativa de Carlos Zanón narra una història que cavalca entre la novel·la negra i la narrativa realista, configurant un estil distintiu i propi de l’autor. A cops de diàleg i sense redundàncies, No llames a casa posa sobre el taulell les vides de sis personatges que juguen una partida predestinada des d’un bon principi.

Anuncis

One thought on “No llames a casa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s