Uniformement desordenat

 Títol: Uniformement desordenat
 Autor: Rubèn Intente
 Any de publicació: 2012
 Editorial: Angle
 Pàgines: 208
 ISBN: 978-84-15695-00-4

Uniformement desordenat i concretament abstracte. El títol és el primer avís que la darrera novel·la de Rubèn Intente implica una lectura embolicada i caòtica on el lector més convencional hi té poca cabuda. I és que la gràcia d’Uniformement desordenat rau en la simbiosi entre les vides normals d’uns protagonistes qualssevol i el tractament narratiu de la història, que sobresurt pel seu caràcter alternatiu i original. Un narrador misteriós, la introspecció com a principi base i un discurs filològicament impecable completen una novel·la que en termes d’estil fa trontollar els motlles de la literatura més coneguda.

Homosexualitat, adolescència, cristianisme i violència es retroalimenten a Uniformement desordenat, una obra poc comuna on els conflictes rutinaris prenen rellevància gràcies al tractament que en fa l’autor. A través de capítols curts però plens de reflexions denses, Intente divaga sobre les qüestions més quotidianes amb una veu pròpia que el fa especial.

Uniformement desordenat és extremadament descriptiva i avança a poc a poc, amb un ritme feixuc i subordinat a les elucubracions, presents gairebé a cada pàgina. Així, els lectors més proclius a gaudir amb la literatura etèria i conceptual trobaran en l’obra d’Intente un espai de reflexió on delectar-se lentament. Ara bé, l’autenticitat que aconsegueix l’autor amb una narració críptica feta a base de vides retallades resta força a l’interès argumental de l’obra i en fa una lectura en ocasions esgotadora. Més enllà de tot això, però, cal reconèixer que l’autor sap quallar amb destresa una novel·la feta d’instants captats a la babalà però sotmesos a una coherència oculta que dóna sentit a la història. 

Anuncis

One thought on “Uniformement desordenat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s