El vestit gris

Títol: El vestit gris
Autor: Andrea Camilleri
Any de publicació: 2011
Editorial: Edicions 62
Pàgines: 163
ISBN: 9788429768329

Un home i la seva jubilació. Camilleri es desenganxa del gènere policíac i del seu inseparable comissari Montalbano per endinsar-se en una obra amb el mateix to narratiu però molt més personal. El vestit gris és l’excusa de la qual s’apropia l’autor per parlar de relacions conjugals, del pas del temps i de la degradació del cos sense haver de recórrer a trets i assassinats. Mitjançant diàlegs breus i senzills, El vestit gris es deixa llegir i resulta una història banal però entretinguda per al lector avorrit.

Dins els cercles més selectes de la classe italiana, un banquer topa de cop i volta amb la seva jubilació. D’un dia per l’altre, Febo Germosino deixa de ser l’home important i terriblement ocupat per esdevenir un algú qualsevol amb un tros de vida per endavant i res a fer. Així, el buit que deixa la feina en l’existència del protagonista l’obliga a fer front a altres qüestions que havia deixat passar, com les gairebé infinites infidelitats de la seva dona i un esgotament malsà que fa dies que li ronda.

El vestit gris és una historieta sense res a destacar més enllà de representar un divertimento que serveix a l’autor per fer una petita incursió a la narrativa realista. L’obra tracta les emocions humanes sense aprofundir-hi, talment com si Camilleri no s’atrevís a caure del tot en un gènere que no li és propi. Tant si se n’és admirador com si no se’l coneix, El vestit gris és força recomanable per matar una tarda grisa.

També se n’ha parlat al blog Quadern de mots.

Anuncis

One thought on “El vestit gris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s