Una família fora de sèrie

Títol: Una família fora de sèrie
Autora: Sílvia Soler
Any de publicació: 2010
Editorial: Columna
Pàgines: 176
ISBN: 978-84-6641-179-0

Les famílies felices existeixen. Si més no, això és el que prova de demostrar Sílvia Soler a Una família fora de sèrie, una novel·leta sustentada en la premissa que els conflictes quotidians es poden resoldre si l’alegria i l’entusiasme per encarar-los són desmesurats. Entre la conversa i el dietari, l’obra adapta implícitament a la literatura el format de programes de televisió on una parella seu a un sofà i a torns va explicant una història. Així, mitjançant dues veus narratives i un discurs excessivament ensucrat, Una família fora de sèrie no passa de l’alternativa distreta per matar l’estona en una sala d’espera qualsevol.

L’Oriol i la Maria són una parella que voreja els quaranta i que arrossega fills i companys sentimentals de relacions anteriors. El seu gran repte és aconseguir la convivència entre els seus progenitors, procurant a la vegada conciliar la pròpia situació laboral i familiar. Sílvia Soler, doncs, parla dels problemes domèstics que es viuen a la majoria de llars catalanes; des del salt generacional entre adolescents i pares fins a les gelosies dins la parella o bé com organitzar les taules d’un casament precipitat.

La temàtica de la novel·la és simple i redundant, i no va més enllà del dia a dia d’una parella anònima amb els obstacles més típics i tòpics per tirar endavant. L’autora adopta una prosa desenfadada que no es desenganxa en cap moment d’un deix infantil i superficial propi de les novel·les per a nois i noies de quinze anys. Les referències a TV3 i a personatges catalans coneguts són un intent frustrat per amenitzar l’obra, que presenta errors de principiant com els canvis narratius de temps verbal sense justificar. En definitiva, una obra que fluixeja per totes bandes però que pot agradar a aquells que busquin una història d’allò més normal.

Anuncis

One thought on “Una família fora de sèrie

  1. A mi em va fer riure. Però la trobo molt irreal, la veritat és que no conec cap familia de separats que es porti ni un 25% tant bé com s’entenen en aquesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s