L’alcalde incidental

Títol: L’alcalde incidental
Autor: Llorenç Barraca
Any de publicació: 2012
Editorial: Novum Publishing
Pàgines: 322
ISBN: 9788490150535

Llorenç Barraca s’inicia en el món de la narrativa amb una novel·la molt adequada per als moments en què estem vivint. A L’alcalde incidental, Barraca planteja una possible realitat on la crisi econòmica ha escombrat l’estat del benestar i ha impulsat un país sustentat en l’individualisme i la desafecció política. A través d’una història basada en un cúmul de casualitats, l’autor qüestiona amb perspicàcia la situació econòmica actual i li atribueix un escenari on els sous mísers, un atur galopant i la xenofòbia imperen pertot arreu.

En Jordi Li és una persona treballadora i compromesa, que malgrat mantenir una existència grisa i mediocre sempre actua posant per davant el benestar familiar. Les seves prioritats són senzilles fins que la crisi i l’odi racial afecten el negoci dels seus pares, moment en què Li es veu abocat en un espiral de pressions polítiques i socials per sobreviure sense renunciar a res. El protagonista queda encadenat a la voluntat de polítics i buròcrates, posant de manifest la corrupció absoluta del sistema de govern.

Barraca empra un llenguatge senzill que fa amena la lectura, malgrat l’ús de tecnicismes i paràgrafs sobre textos legals pot fer-la un xic pesada. L’autor demostra un coneixement profund de l’administració pública que utilitza com a eina de crítica vers el seu funcionament. L’alcalde incidental és una novel·la amb pinzellades distòpiques però que no s’allunya gens de l’actualitat, convertint-se en una obra recomanable per aquells que es preocupen del futur que s’està construint socialment avui en dia.

També se n’ha parlat als blogs Quadern de Mots, TuMateix Llibres i Club de lectura de la Sandra.

Anuncis

One thought on “L’alcalde incidental

  1. Em sembla que no em ve de gust llegir aquesta mena d’obres ara, però t’escric per tornar a dir que el post que s’actualitza al google reader no apareix directament quan s’accedeix al blog… quan arribes aquí l’has d’anar a buscar, quina murga aquesta plantilla!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s