L’art de l’assassí

Títol: L’art de l’assassí
Autora: Mari Jungstedt
Any de publicació: 2011
Editorial: Columna
Pàgines: 384
ISBN: 978-84-6641-316-9

Salt qualitatiu de Mari Jungstedt en la nova entrega de la saga. En aquesta ocasió, l’autora ha resolt amb destresa les mancances que feien de les seves anteriors obres (com Ningú no ho ha sentit) novel·les mediocres sense prou fermesa argumental. A L’art de l’assassí, Jungstedt demostra que és capaç de desenvolupar històries paral·leles sense salts de lectura i que ha après a enganxar el lector amb una intriga potent i poc previsible.

Aquest cop, l’assassinat d’un famós marxant d’art desencadena l’acció de la novel·la, que a mesura que avança es va embolicant. Els personatges emergeixen sense problemes al llarg de les pàgines, i no és fins al final que el lector pot lligar caps i comprendre la totalitat de la història. La gràcia de l’obra recau, en molt bona part, en la poca previsibilitat dels esdeveniments, que s’articulen sense traves gràcies a l’estil directe i fluïd de l’autora. A més, Jungstedt juga amb l’obra del pintor suec Nils von Dardel, que va viure dos-cents anys enrere, per dibuixar una història de ficció que malgrat tot és completament versemblant.

També se n’ha parlat al blog Nosaltres llegim.

Anuncis

3 thoughts on “L’art de l’assassí

  1. Realment ‘Ningú no ho ha sentit’ em va decebre molt després d’un primer llibre notable. Em va semblar una llàstima i em van passar les ganes de continuar. És bona notícia que en llibres posteriors l’autora recuperi el bon camí. Però la pregunta és: quin percentatge de novel·la negra i quin de novel·la rosa té el llibre? Si no hi ha investigació policial i ens explica la vida i miracles d’en Knutas, em sembla que no m’interessa.

  2. Uf, uf i uf, he llegit les tres den Ningú no ho ha vist, Ningú no ho ha sentit… i no recordo la tercera, però no li vaig donar ni l’aprovat ( i mira que vaig fer tres intents) vols dir que no serà de massoca fer un quart intent? o a la quarta va la vençuda? Segons el que dius, la noia n’ha après, potser a l’estiu li donaré aquesta enèssima oportunitat, però només perquè dius que està bé, eh!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s