El cau del conill

Ironia àcida i punyent en dosis desmesurades. A diferència de moltíssimes altres obres, El cau del conill és la història de la ruïna d’un protagonista odiós per la seva tebior i mediocritat. Amb una agilitat i una destresa admirables, Cristian Segura destrossa la burgesia catalana evitant el recurs fàcil de situar aquesta classe social com la dolenta de la novel·la. Segura opta per una via recargolada però molt més efectiva i entra a la pell d’un burgès que traspua una ràbia evident cap a aquells que, sigui pel motiu que sigui, no encaixen en l’estereotip desitjable d’individu que ell vol.

L’Amadeu Conill és un empresari català amb un negoci familiar que li permet engreixar sense traves el seu compte bancari i viure sense preocupar-se per res més que no sigui com fer créixer les finances. La companyia Conill, però, deixa de rutllar amb una crisi tan estúpida com cabdal en l’evolució del negoci, que converteix la figura del burgès en un desgraciat absolut.

Amb els problemes econòmics com a punt de partida, El cau del Conill plasma la caiguda en picat d’un cap de família encorat en els convencionalismes que acaba al pou. Cristian Segura ha escrit una novel·la tacada d’una sàtira despectiva i d’exageracions esperpèntiques que freguen l’humor negre. Tanmateix, i entenent que l’obra és per sobre de tot ficció, s’ha d’admetre que Segura assoleix el cim de la crítica irònica i divertida cap a un sector de la societat que, per bé o per mal, existeix.

Anuncis

3 thoughts on “El cau del conill

  1. fa dies que me’l miro i no em crida l’atenció, però m’has despertat la curiositat. El tindré en compte

  2. Acabo de llegir-lo i m’ha agradat molt. Es un reflex clar i dur de la mediocritat moral de les elits empresarials del pais.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s