L’estranya desaparició d’Esme Lennox

Dues dones, un passat desconegut i un abisme generacional. L’estranya desaparició d’Esme Lennox és la història d’una noia sacsejada pels coneguts canvis psicològics de l’adolescència, que la fan estranya als ulls d’una família regida pels costums conservadors i les formes protocolàries.

La vitalitat i l’energia de l’Esme xoquen amb el pacifisme de la seva germana i la converteixen en un tabalot mal vist per part dels seus pares. L’Esme es guia pels impulsos d’una joventut sense restriccions, que l’empeny a trencar les barreres (en la majoria d’ocasions massa gruixudes i innecessàries) d’una família estancada en les convencions socials. A l’hora d’enfrontar-se a un fet massa gros per als pares, aquests escullen la via ràpida i es prenen la llicència de fixar una existència grisa i fosca per a la seva filla, que és tancada a un manicomi.

Anys més tard, el destí uneix l’Esme amb la néta de la seva germana, l’Iris, i aquesta casualitat retorna a l’Esme la llibertat que li van robar injustament quan tot just esdevenia adulta. Els descobriments que poc a poc fa l’Iris sobre aquesta desconeguda que ha aparegut d’un dia per l’altre a la seva vida tenyeixen la novel·la d’un matís d’intriga que no deixa anar l’espectador fins al final. L’estranya desaparició d’Esme Lennox és la plasmació extrema de la dita “El temps posa cada cosa al seu lloc”. Malgrat una reclusió llarguíssima i immerescuda, l’Esme retroba anys després de la seva adolescència tumultuosa tot allò que se li va privar per les estúpides normes de la societat. Així, el passat gris es converteix en el present que li pertoca i l’Esme obté, al cap i a la fi, una llar, una família i un lloc que li pertany i on pot ser ella mateixa, sense privar-se de llibertat.

També se n’ha parlat al blog de la Kweilan, l’Espolsada i Viuillegeix.

Anuncis

3 thoughts on “L’estranya desaparició d’Esme Lennox

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s