Set dones i un home sol

Entre la novel·la i el relat, Set dones i un home sol juga amb la narració dels personatges secundaris per construir, de forma indirecta, les experiències d’un protagonista mut. La història oscil·la entre un drama sempre present i les anècdotes narrades en clau humorística de les vivències del Ricard, però també de totes les dones que en un moment o altre passen per la seva vida. Així, amb el protagonista com a punt de partida, Alexandre dóna veu a set personatges femenins que confessen al lector tot allò que els passa pel cap.

És una novel·la divertida i extremadament propera, amb un elevat component d’humanitat que desperta a la vegada calidesa i curiositat. Malgrat el deix d’erotisme un xic excessiu en totes les històries, les veus femenines que ressonen al llarg de tota la narració construeixen un agradable viatge que desfà a ulls del lector les vivències d’en Ricard, un home sol envoltat de dones.

Tanmateix, és una d’aquelles obres que molts qualificarien de “femenina”, en el sentit que fa emergir les emocions i els sentiments més íntims de les protagonistes i deixa de banda altres aspectes com la força d’una intriga voraç o els sempre agraïts girs argumentals que tergiversen una història previsible. Ara bé, sense entrar en el debat etern sobre si els gèneres literaris corresponen a un sexe determinat, cal apuntar que Set dones i un home sol presenta un cercle de monòlegs simpàtics que defineixen una realitat quotidiana i sense sorpreses.

 

Anuncis

2 thoughts on “Set dones i un home sol

  1. No he llegit res de Víctor Alexandre, per la ressenya sembla que pot estar bé.

    Mirant el teu Ara llegeixo, ja tinc ganes de llegir la ressenya. Vaig tenir el llibre a les mans i finalment vaig triar Terres de lloguer, però aquest el tinc present i pendent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s