Balzac y la joven costurera china

Xina, anys 70. El comunisme s’ha instaurat arreu del país i la ideologia de Mao ho inunda tot. En aquest escenari, dos adolescents de classe alta i amb un futur brillant són enviats al camp perquè rebin una “educació adequada” de la mà dels seus habitants. El retrocés que experimenten els protagonistes, tant en termes culturals com respecte als hàbits i costums, marca una història on les tradicions primitives, la força d’una autoritat inqüestionable i el treball extenuador ho regeixen tot.

L’obra adquireix un valor únic a través dels petits descobriments literaris que, dosificats, retornen en un entorn hostil la raó de ser als protagonistes. En paral·lel, les descobertes que es desprenen de la seva etapa cap a la maduresa constitueixen un punt clau en la novel·la, que equipara subtilment el despertar intel·lectual amb el despertar físic i emocional.

La senzillesa dels personatges i la seva innocència intrínseca i involuntària aporten al text un encant especial que ajuda a comprendre una història que reflecteix sense ambició el xoc entre dues comunitats properes però oposades i el pas d’una infantesa suau a una maduresa feixuga pel pes de les responsabilitats.

També se n’ha parlat als blogs de Viuillegeix i Quadern de mots.

Anuncis

4 thoughts on “Balzac y la joven costurera china

  1. El vam treballar al club de lectura i va agradar molt, és un conte per adults amb molta sensibilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s