Els imperfeccionistes

Els imperfeccionistes és una d’aquelles novel·les gens ambicioses, que recull esbossos de vides quotidianes amb una fita senzilla: fer passar una bona estona al lector. Un diari internacional amb seu a Roma serveix de punt en comú entre els protagonistes de la història, que constitueixen una gamma diversa i curiosa de personatges. Amb un sentit de l’humor àcid i fresc, Rachman dibuixa un entramat de relacions i trajectòries vitals que es caracteritzen pel seu alt component humà.

L’autor lliga amb destresa els vincles entre persones completament oposades i aparentment paral·leles, sense res en comú, per construir amb subtilitat un teixit  carregat d’emocions i dilemes interns. Malgrat el caràcter presumptament negatiu d’alguns protagonistes i les seves accions en molts casos reprovables, Rachman dissenya amb enginy uns personatges que, imperceptiblement, es familiaritzen simpàtics amb el lector. I és que, si hi ha un mot que defineix els protagonistes d’aquesta novel·la, és precisament “imperfeccionistes” però per damunt de tot persones.

És una obra lleugera i gràcil, ideal per capgirar les preocupacions quotidianes i percebre els obstacles de la vida amb un somriure d’esperança.

També se n’ha parlat al blog Elquellegeixo i a Nosaltres llegim.

Anuncis

One thought on “Els imperfeccionistes

  1. No m’acaba de fer el pes, no sé per què, tot i que el títol és original i suggeridor. Una ressenya més entusiasta potser m’hagués convençut, però no sé jo…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s