La dama de las camelias

Novel·la essencialment romàntica en tots els sentits: una història d’amor plena de turbulències i impediments ens transporta al París del segle XIX i ens fa viure els estralls sentimentals d’un protagonista que se sotmet als capritxs de la seva enamorada.

La dama de las camelias és una novel·la de patiments, de sentiments duts a l’extrem i de situacions exageradament emocionals. És una obra de l’època, que reflecteix els maldecaps d’una burgesia sense preocupacions profundes i amb la necessitat de buscar-se entreteniments i problemes davant una vida econòmicament solucionada gràcies a la renda familiar.

Si anem una mica més enllà i no ens quedem amb la finalitat purament d’entreteniment, l’obra és una bona eina per analitzar la societat de l’època i preguntar-se com es legitimaven unes desigualtats tan fortament marcades. A la vegada, la novel·la mostra quina era la mentalitat més estesa en aquells temps entre la classe rica, que percep la figura de les prostitutes de luxe amb una normalitat i una poca delicadesa que, des del punt de vista actual, fa feredat.

Anuncis

One thought on “La dama de las camelias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s