Una dona incòmoda

Novel·la punyent que fa trontollar el lector des d’un inici a través de la protagonista, que esdevé el pilar de l’obra i el motor que empeny la lectura. La Mònica és una dona trencadora, decidida, ferma i plena de conviccions però alhora introvertida i molt individualista. Aquest caràcter tancat i punxegut la fa semblar una estranya i provoca un rebuig generalizat per part de tots aquells que s’hi relacionen. Ara bé, sota aquesta carcassa de ferro, s’hi amaga una noia vulnerable que intenta combatre les pors més personals a través de “tirar pel dret” i actuar guiant-se únicament pels instints més primaris.

Escrita amb una prosa senzilla i eficaç, Una dona incòmoda és una obra àgil i fresca. La ironia de la protagonista es barreja amb les situacions quotidianes que viu a la universitat, primer com a estudiant i després com a professora, i serveix per retratar la degradació d’una institució educativa que se sustenta sobre la figura d’entesos aferrats a la butaca (i a la nòmina) però que, en realitat, no fan res de res. És una novel·la simpàtica, m’ha agradat sobretot perquè plasma una realitat que he trobat coneguda i propera però ho fa mitjançant un personatge completament aliè a qualsevol estereotip d’estudiant universitari.

També n’ha parlat la Bajoqueta al seu blog.

Anuncis

4 thoughts on “Una dona incòmoda

  1. m’ha agradat lo del “caràcter punxegut”.

    No n’havia sentit a parlar d’aquest llibre i m’has picat la curiositat

  2. A mi em va agradar molt en el seu moment, i per això em vaig comprar la segona novel·la de l’autora, “Dobles parelles”.

    Gràcies per l’apunt, una vegada més!

    SU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s