Totes les coses que no ens vam dir

Aquest llibre m’ha servit per descobrir Marc Lévy, un autor que m’ha recordat en part a Francesc Miralles tot i que en difereix respecte a la qualitat de l’escriptura, ja que l’estil de Lévy es presenta més elaborat i no tan simplista, segons el meu parer. Totes les coses que no ens vam dir és una història que frega la frontera entre realitat i fantasia amb una trama emotiva i un xic ensucrada que s’orienta cap a aquelles persones propenses a somriure amb la lectura i a recórre-hi per evadir-se d’una vida massa carregada de problemes.

Totes les coses que no ens vam dir és la història d’una relació truncada entre un pare i una filla, que per una casualitat increïble s’uneixen i refan pedaç a pedaç les seves diferències i es retreuen el passat per construir un nou vincle sense rancúnies ni remordiments.

Malgrat que des d’un bon principi es veu per on aniran els trets, l’obra creix a mesura que es passen les pàgines i Lévy evita caure en el recurs fàcil de les situacions “felicitat extrema”, on tot el què succeeix es resol sense obstacles ni conseqüències negatives amb l’objectiu de proporcionar un flux agradable però que peca de simple al lector. En aquest cas, l’autor encamina la història cap a un final previsible però alhora curiós que no fa caure el lector en l’avorriment del “ja es veu què passarà” sinó que l’anima a seguir llegint per veure “com passarà el que es preveu”.

La fluïdesa de l’obra i la narració directa i propera encaixen sense fissures amb l’estructura de la novel·la, que no va destinada a convertir-se en una obra mestra sinó que més aviat és ideal per distreure el lector.

Anuncis

3 thoughts on “Totes les coses que no ens vam dir

  1. ai ai ai, quants autors que no he llegit!!!! l’apunto a la llista de llibres d’entreteniemnt per quan tinc les neurones seques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s