Cuatro hermanas

Cuatro hermanas és la vida d’una família qualsevol, que ens podríem trobar a la cantonada o que podríem creuar pel carrer si no fos perquè la història transcorre als anys 50. Jetta Carleton ens transporta a un escenari on la família és un pilar fonamental i guia les existències de les protagonistes.

Una granja ubicada en un escenari àrid de Missouri contempla la creixença de quatre noies completament diferent, però totes amb un caràcter que enamora. Des del caràcter esbojarrat de la Mathy fins al fort sentit de la responsabilitat de Leonie, cada personatge comparteix un xic de personalitat amb els seus pares però també difereix en aspectes molt diversos, fet que configura una paleta de protagonistes molt ben delimitats. L’autora moldeja amb una habilitat extraordinària la figura de cada personatge, de manera que tots són diferents però alhora tenen trets comuns que els fan propers i agradables.

En un estil estrictament clàssic però lleuger, Jetta Carleton ha elaborat una novel·la on els temps s’allarguen i les vides van endavant i endarrere suaument a través d’un joc fàcil. És una obra per a un perfil de lector molt concret, amb poques turbulències i girs molt ben donats a un ritme serè que permet una lectura pausada.

També n’han parlat als blogs de L’Espolsada, Viu i llegeix i El que llegeixo, tots tres amb molt bones crítiques, per cert!

Anuncis

7 thoughts on “Cuatro hermanas

  1. Jo també l’he llegit, arrel de bloguistes que l’havien llegit. M’ha agradat precisament per aquest ritme pausat que aporta tranquil·litat malgrat circumstàncies adverses que a vegades succeeixen en l’obra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s