Flor de Neu i el ventall secret

Alguns diuen que la ignorància et fa feliç. Aquest és un llibre que, lluny d’ésser una eina d’evasió útil, planta davant el lector una realitat espantosa però malauradament certa. La tradició d’embenar els peus a les nenes xineses és un fet poc conegut entre els ciutadans occidentals, però no per això menys real. Amb Flor de Neu i el ventall secret, Lisa See mostra una part de la història que va marcar la societat xinesa i, sobretot, la situació de la dona en una època on Europa es confessava progressista i liberal.

Flor de Neu i el ventall secret és una història anònima de dues nenes que, ja abans de néixer, tenen la vida planificada i un destí marcat. La dona a la Xina del segle XVII és una figura reproductiva, la última d’una escala encapçalada pel marit i subordinada a tothom. Lisa See s’introdueix de ple en la societat xinesa per donar a conèixer les tradicions més arrelades de l’època, algunes de les quals es mantenen vives avui en dia.

A través de l’amor i l’amistat, però alhora del patiment d’unes dones condemnades a la mutilació i al silenci, aquesta novel·la ens mostra un escenari que ens queda lluny però que, personalment, considero que cal conèixer. Perquè per a molts el desconeixement és la felicitat, però per a alguns, espero, és el fet de saber, ésser conscients i reflexionar allò que ens empeny a tirar endavant.

Ideal per a…lectors amb la pell gruixuda i la ment oberta per a entendre sense prejudicis una tradició mil·lenària.

Anuncis

4 thoughts on “Flor de Neu i el ventall secret

  1. em va impresionar el llibre, la història i la valentia d’algunes dones. Quina sort haver nascut dona al segel XX i a Europa!

  2. Retroenllaç: Somnis de felicitat | Un racó per llegir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s