La hija de Robert Poste

Sàtira a les novel·les del segle XVIII a través d’una història amb trets de les novel·les de Jane Austen, Emily Brönte i D.H. Lawrence, entre altres. Una de les gràcies d’aquesta obra és que es va publicar per primer cop el 1932, fet que li aporta un toc d’antiguitat simpàtic que reforça la ironia impregnada en tota la novel·la.

Flora Poste és una protagonista lluitadora i convençuda de les seves decisions i que actua amb fermesa i audàcia per aconseguir allò que es proposa. És una figura que trenca l’estereotip femení de l’època i que xoca en un context on les millors dones són aquelles que no cultiven la seva intel·ligència i la seva màxima preocupació és l’aparença i les relacions socials.

L’amor és un dels grans temes de l’obra, fet que queda justificat si es vol parodiar les novel·les paral·leles. Flora Posta ens ofereix una mirada inquisitiva a les formes que pren aquest sentiment entre les classes altes de la societat on circula amb frases com “y debía resultarles absolutamente descorazonador descubrir que cada amor era prácticamente igual al anterior: exactamente igual que soplar un globo tras otro en una mala fiesta y descubrir que todos tienen agujeros y que no pueden hincharse adequadamente.” (p.177)

La hija de Robert Poste és una obra divertida i desvergonyida, que entre història i història deixa anar afirmacions contundents que destrossen part de la societat de l’època però que, a la vegada, també es poden aplicar a molts aspectes del món actual.

Ideal per a…amants de la literatura del s.XVIII però oberts a crítiques i a noves perspectives d’un estil que ha marcat la història de les lletres.

Anuncis

3 thoughts on “La hija de Robert Poste

  1. Retroenllaç: La hija de Robert Poste. Stella Gibbons. « Viu i llegeix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s