Un burka por amor

Diuen que l’amor mou fronteres, i aquest llibre n’és un exemple. Basat en una història real, l’autora es posa a la pell de Maria, una noia espanyola que viu a Londres i es casa amb un home afganès per després anar a viure al país del seu marit. A través de les vivències de Maria, l’obra ens transporta a Afganistan i ens relata la situació d’un territori en guerra on regna la por i el terror. Les estrictes lleis en contra de la llibertat de la dona, la pobresa extrema i la corrupció dels funcionaris afganesos fan que l’estada de Maria esdevingui gairebé un malson, i els nombrosos impediments que troba per tornar a Occident encara empitjoren més l’existència de la protagonista.

Amb un estil clar i directe, Reyes Monforte ens apropa una història emotiva, on els sentiments són a flor de pell i guien el transcurs de la trama. És una obra dramàtica que segueix els cànons típics de les històries d’amor i que, en algunes ocasions, pot semblar ensucrada més per la manera com està escrita que no pas en els esdeveniments.

Mitjançant una narració senzilla, podem conèixer la realitat de l’Afganistan i entendre una mica més el per què de tradicions que, en un principi ens sobten, com la imposició del burka o del niqab. El debat al voltant d’aquesta qüestió és intens i encara genera discrepàncies, però amb obres com aquesta el lector pot arribar a comprendre que, davant la possiblitat del repudi, els càstigs físics i fins i tot la mort, el burka és la millor alternativa. Potser la prohibició no hauria de recaure en les dones, que acaten una tradició imposada per la força, sinó justament a aquells que actuen quan ella decideix ser una mica més lliure i viure tal i com ho desitja, deixant de banda la submisió femenina.

Ideal per a…aquells que no poden acceptar les tradicions dels que vénen de fora i  aquells que vulguin comprendre una realitat que cada cop ens toca més de prop.

Anuncis

2 thoughts on “Un burka por amor

  1. Encara que de lluny m’ha recordat una novel.la de les últimes que he llegit: passió índia que tracta d’una noia malaguenya que també per amor se’n va a viure amb un rajà a començaments del segleXX. Bona ressenya!

  2. buff, aquesta mena d’històries m’esgarrifen i m’atrauen a la vegada. aquest llibre sempre em ronda i no em decideixo a llegir-lo. Amb aquesta resssenya guanya punts!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s