L’última concubina

Una obra d’una bellesa encisadora. Malgrat que l’autora és anglesa, l’essència del Japó de finals del segle XIX es concentra entre les pàgines d’aquest llibre, que narra a través d’una vida anònima la decadència de l’imperi nipó i l’arribada del progrés occidental a l’illa.

La Sachi és una noia de poble que, d’un dia per l’altre, entra a la cort imperial per treballar com a donzella de la princesa. La guerra entre “el sud” i “el nord” del país, els enfrontaments polítics i l’extrema polarització entre el camp i la ciutat marquen el context de la història. La protagonista pateix les conseqüències dels conflictes socials i es veu obligada a combatre i fugir sempre seguint les estrictes normes que caracteritzen la societat japonesa de l’època.

Tot i que l’amor i la mort són molt presents en l’obra, l’autora va més enllà i reflecteix fins a quin punt la tradició i els costums determinaven la població. Hi ha un arrelament impressionant de la moral, que segmenta la societat en estaments i guia les actuacions i pensaments dels personatges.

És una novel·la de caràcter històric però des d’un principi es percep el detallisme de l’obra, que es nota que s’ha elaborat a consciència. En alguns casos certs conceptes poden resultar desconeguts i desubiquen una mica el lector, però a banda d’això crec que és una història molt recomanable per conèixer un país i uns fets que, al món occidental, s’esmenten en poques ocasions i gairebé de passada.

Ideal per a… amants de la cultura nipona o per aquells que vulguin conèixer una part de la història de la humanitat que ens queda llunyana però és prou rellevant.

Anuncis

2 thoughts on “L’última concubina

  1. Just el tinc a l’estanteria de fa bastant temps. Me l’ha deixat una persona que li agrada tot el que vingue de Japó. Em fa una mica de peresa, però amb el que has dit m’has fet agafar ganes 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s