El frío modifica la trayectoria de los peces

Potser perquè l’he llegit amb molt pocs dies, potser perquè no he agafat la traducció al català, potser perquè no he entès del tot les metàfores  mig màgiques de la història, el fet és que no m’ha agradat. És una obra tant innocent que sembla escrita per a infants, com un conte que narra als petits l’anècdota d’una separació.

A través de la veu d’un noi d’onze anys, l’autor explica com aquest pateix el trencament del matrimoni dels seus pares i com s’hi enfronta amb totes les seves forces per evitar-lo. Els fragments sobre les seves emocions estan prou bé, però tota la part sobre les “maneres” que ell utilitza per tornar-los a unir no s’aguanten per enlloc. Representa que ell demana al cel que l’ajudi i d’un dia per l’altre comença a ploure gel (la història passa al Canadà).

Aquesta fantasia infantil treu l’encís de la història i li aporta quelcom d’artificial, com si l’autor no es prengués amb seriositat un problema que afecta tant i a tanta gent com és una separació. El final, terriblement ensucrat, no ha arreglat l’obra, que des d’un principi és acaramelada i embafadora com aquelles pel·lícules franceses on tothom comença bé i acaba bé. Cal reconèixer, però, que el títol és molt enginyós i que fins al final no acabes d’entendre que el fred no només modifica la trajectòria dels peixos, també la de les persones. Si en voleu conèixer una altra opinió, mireu-vos el blog de Llibres, i punt!

Ideal per a...amants de les històries “boniques” plenes de situacions quotidianes però sense que els conflictes ho esdevinguin realment.

Anuncis

3 thoughts on “El frío modifica la trayectoria de los peces

  1. Coincideixo amb tu. A mi em va decebre també perquè n’havia llegit opinions molt bones.

  2. A vegades el problema rau en esperar massa d’una novel·la, que te la posin pels núvols i després se’t desfaci als dits com el sucre al cafè, a mi em va passar amb Fin.
    Però com que aquesta me l’havien venut com un “divertimento”, en vaig fruir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s