Push

Aquest llibre és una bufetada. Sapphire ens posa davant els ulls una realitat crua, dura i colpidora que maltracta des del principi la protagonista de la novel·la. Amb un estil concís i sense grans floritures, l’autora narra una història de desgràcies il·luminada per un bri d’esperança que empeny al lector a seguir llegint.

Precious Jones és una adolescent de 16 anys a punt de tenir el segon fill del seu pare. La seva mare, obesa i dedicada íntegrament a mirar la televisió, la tortura i la insulta a tot hora malgrat Precious la cuida i s’ocupa de la casa. La primera filla de la protagonista, amb síndrome de Down, viu amb l’àvia i no ha vist la seva mare més de dues vegades en la seva vida.

Tot i que la situació de partida pot desmotivar qualsevol, Precious comença a anar a classes d’alfabetització amb l’objectiu d’aprendre i millorar la seva vida. Amb empenta, la protagonista s’enfronta a una ensenyança bàsica que li ha sigut negada i somia en tenir una feina i una casa lluny dels seus pares.

És una novel·la impactant, que fins i tot en alguns casos pot semblar exageradament dramàtica. Costa de passar, però tenint en compte que l’autora es basa en experiències viscudes com a professora del barri del Bronx, crec que relata una realitat que tots hauríem de conèixer i deixar d’ignorar.

Ideal per aaquells que vulguin conèixer la realitat dels barris baixos dels EUA.

Anuncis

5 thoughts on “Push

  1. Hola, Màgia, ara mateix no sé si estic per llegir “llibres durs”, però venint d’on ve la recomanació no dubtis que l’apunto.
    Petons

  2. Vaig anar a veure la pel·lícula i vaig plorar de valent… Suposo que llegir la novel·la ha estat tota una experiència!

    Gràcies per l’apunt!

    SU

  3. jo tampoc no estic per drames ara mateix, tot i que per el que expliques sembla que és dels que val la pena. El reservarem per èpoques més lluminoses

  4. No vaig anar a veure la peli perquè em semblava molt dura. La novel.la ha d’estar bé però fa patir molt, Bona ressenya!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s