Flor del desierto

Waris Dirie ens acosta amb aquesta novel·la la història de la seva vida, que destaca per la força de voluntat de la protagonista. L’autora, nascuda en una família nòmada de Somàlia, ens narra com des de petita es veu sotmesa a un destí que no li agrada però que marca totes les dones del seu país. Després de patir una ablació de clítoris i veure’s obligada a casar-se amb 13 anys amb un home que li triplica l’edat, Dirie fuig a la recerca de quelcom millor.

Amb sinceritat i sense grans paraules, Dirie despulla les seves experiències al lector, que pateix amb ella però també comparteix els seus descobriments. És una història sorprenent, d’aquelles que semblen un miracle. Hi ha situacions que esgarrifen, però també n’hi ha que sorprenen, i sobretot és molt interessant veure com Dirie va endinsant-se al món occidental intentant evitar un xoc cultural.

El què més m’ha horroritzat, però, és el tema de l’ablació de clítoris. No en coneixia gairebé res i l’autora ho explica en primera persona, donant a conèixer una realitat que sembla que no existeixi però que és terrible. La història també destaca per la lluita contínua de la protagonista, que tira endavant malgrat el cúmul d’impediments que se li creuen pel camí, convençuda que li espera quelcom millor en un lloc proper. És una bona obra que permet entendre una cultura i un país que per a mi eren desconeguts.

Ideal per a…amants de les autobiografies on el protagonista lluita fins al final amb una fèrria força de voluntat, però també per a amants de les històries exòtiques d’altres llocs del món.

Anuncis

6 thoughts on “Flor del desierto

  1. Per la interessant ressenya que n’has fet, sembla molt interessant. Me l’apunto.

  2. Me l’apunto, però per no sé quan… a mi quan fan mal a les dones em fa mal a mi 😦

    Noia llegeixes molt! Ens portaran a una clínica de desintoxicació jajajaja.

  3. El secret estar en les hores de tren… que si no tingués un llibre a mà no sabria com aguantar cada dia el mateix, tanta estona asseguda i sense fer res. Gràcies pels vostres comentaris!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s