Se sabrà tot

Regal de Sant Jordi d’enguany, Se sabrà tot és una novel·la mig-mig. La intriga hi és present des del principi, tot i que no considero que sigui una novel·la negra ni policíaca. La construcció dels personatges, que gira entorn dels seus monòlegs interiors, és una introspecció reflexiva força interessant que mostra els seus punts de vista i les seves pors sense acabar, però, de despullar-los del tot.

L’argument se centra en l’experiència d’un director de diari novell, que es veu sotmès a les pressions “dels de dalt” i als seus principis com a periodista. Polítics corruptes, terroristes, investigadors i secretàries eficients es barregen en una història que, s’ha de reconèixer, enganxa. L’estil, lleuger, afavoreix la fluidesa del text, que corre ràpid sota els ulls.

Potser la crítica que caldria fer-ne és que l’obra s’ubica en el món del periodisme sense incorporar escenaris nous. Així, per una banda és un bon instrument per conèixer la professió però per l’altra pot arribar a cansar tant observar la realitat en funció de si és notícia o no.

Tenint en compte que Xavier Bosch va dirigir el diari Avui i que la seva dimissió no és massa clara, em pregunto fins a quin punt l’obra està basada en fets reals…

Ideal per a… amants de les novel·les d’acció, d’intriga i amb un toc de crítica social.

Anuncis

8 thoughts on “Se sabrà tot

  1. No m’ha dit res, he trobat que volia dir alguna cosa però no se sabia què. No sabia que la sortida del diaria seva a la vida real havia estat estranya.

    Ja en parlaré el mes que ve però jo no el recomanaria 🙂

  2. Retroenllaç: Sota la pell « Un racó per llegir

  3. Retroenllaç: Homes d’honor | Un racó per llegir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s