Senyor de les mosques

La crueltat feta paraules. Un grup de nens britànics naufraga en una illa deserta i es veuen obligats a organitzar-se per sobreviure. En un principi, la racionalitat i el sentit comú guien els infants, que s’espavilen i prenen mesures lògiques per seguir amb vida i, alhora, facilitar un possible rescat.

L’obra transcorre amb fluïdesa i la situació, tant ben encarada en un principi, es degrada ràpidament. L’egoïsme, la crueltat, la ràbia i la barbàrie afloren entre els infants, que actuen feroçment i creen un escenari salvatge però terriblement humà.

No són, els nens, les criatures més innocents? On podem trobar un ésser més pur que un infant? Amb un estil aparentment neutre i sense crítiques amagades, William Godling ha escrit una obra despietada que ensenya cruament i a través dels infants fins a quin punt les persones tenen dins seu un caràcter salvatge que frega el sadisme. És una novel·la impactant que deixa el lector amb un gust amarg a la boca però que convida a reflexionar.

Anuncis

3 thoughts on “Senyor de les mosques

  1. L’estic llegint ara en anglès (és un dels llibres que entren com a lectura voluntària a l’examen de l’advanced) i m’està impressionant molt, tant pel vocabulari tan ric que utilitza Golding, com per la crueltat que mostren els nens, que en realitat no és res més que una imatge sense maquillatge de la societat.
    Quan l’acabi ja el comentaré jo també! 🙂

  2. Retroenllaç: Sukkwan island | Un racó per llegir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s