A la platja de Chesil

Títol: A la platja de Chesil
Autor: Ian McEwan
Any de publicació: 2010
Editorial: La Butxaca
Pàgines: 144
ISBN: 9788499300351

Una novel·la magnífica. A la platja de Chesil és la història d’un fracàs que l’autor ens explica amb un estil preciós i elaborat minuciosament però també a través d’allò que no es diu, dels silencis entre els personatges i de les paraules absents que construeixen una atmosfera de sentiments i emocions plena de matisos.

L’autor, que desconeixia, polaritza la novel·la i desenvolupa l’argument a partir dels dos protagonistes, és a dir, emprant els seus pensaments com a fil conductor de la història. Així, el lector viu amb l’Edward i la Florence i pateix amb ells amb una obra dolça i amarga a la vegada.

És una novel·la d’emocions, de sentiments i de passió. McEwan barreja l’eufòria d’un enamorament primerenc amb  una angoixa estrident i aguda, la felicitat extrema amb la caiguda decepcionant en percebre la realitat, la tendresa cap a l’ésser estimat però també la ràbia en veure que pertany a un altre món incomprensible, vergonyes, pors i covardies i tot en poc més de 100 pàgines. L’autor ens submergeix en un mar de contradiccions i els dos protagonistes desperten un patiment inquiet i trist amb les seves preocupacions, que arriben al cor del lector. Un munt de dubtes, de queixes, d’explicacions, de desitgs i de pors queden suspesos en l’aire eternament un cop acabada la novel·la.

L’aspecte més lloable de l’obra, segons el meu parer, és la capacitat de McEwan per sacsejar el lector i jugar amb les seves emocions a través dels dos protagonistes, tant innocents però alhora tant culpables del fracàs que els colpeja en tan sols una nit.

Anuncis

6 thoughts on “A la platja de Chesil

  1. Fa poc he llegit una de les seves primeres obres (“Jardín de cemento”) i encara estic impactada.

    Llegiré més McEwan, sí!

    Gràcies,

    SU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s