El nombre del viento

Títol: El nombre del viento
Autor: Patrick Rothfuss
Any de publicació: 2011
Editorial: Plaza & Janés Editores
Pàgines: 880
ISBN: 9788401337208

Una obra magnífica. Si despullem la història, podríem dir que no és una idea trencadora ni un argument que tingui res de l’altre món, però l’autor juga amb les paraules per donar sentit a tota la narració.

La introducció és profunda i intensa: del no-res sorgeix una descripció que revela amb precisió i ritme tots els detalls de l’escenari on el protagonista rau amb una història dins seu, esperant ésser contada.

Kvothe ens explica les seves vivències des d’una taberna allunyada de tot. La vida de Kvothe és especial i destaca per la força del protagonista, que lluita incansablement per aconseguir allò que vol. Tenint en compte les novel·les fantàstiques que precedeixen El nombre del viento, es podria pensar que aquesta és una simple còpia amb petits canvis de Harry Potter o Eragon. Ara bé, jo diria que El nombre del viento discrepa de les anteriors per diversos motius.

En primer lloc, no és una novel·la adreçada únicament al públic juvenil. La història té un rerefons que va més enllà de la màgia i la fantasia i que reflexiona sobre els instints humans, la venjança i la passió per descobrir i entendre el món que ens envolta.

En segon lloc, la història central va desgranant fils argumentals secundaris que es fan un lloc en la ment del lector esperant ésser explicats. L’autor, potser amb una mica de mala bava, tan sols destapa una part de la vida de Kvothe, deixant per a obres pròximes la resolució de tota la història.

A més, el protagonista no apareix com l’ésser perfecte que ho resol tot. Kvothe és un lladre, un assassí, és tossut, pobre i miserable i, malgrat tot, desperta l’estima del lector.

És una obra fantàstica, per la qual cosa només la recomanaria a aquells que senten certa estima per aquest gènere. Tot i això, els amants de les frases ben fetes hi trobaran un munt de metàfores precioses que encaixen com un guant en el context narratiu. L’elaboració de l’estil és el valor afegit que fa que l’obra sobresurti de les tantes novel·les fantàstiques basades en l’acció i els herois.

Anuncis

5 thoughts on “El nombre del viento

  1. Em passa com a Kweilan, aquest tipus de literatura no em va, però em resulta atractiu això de les “frases ben fetes” que dius, ja saps que per mi l’estil ÉS EL MÉS IMPORTANT -el que més valoro d’un llibre

  2. Retroenllaç: Juego de tronos. Canción de hielo y fuego « Un racó per llegir

  3. Retroenllaç: El temor de un hombre sabio | Un racó per llegir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s