El millor lloc del món és aquí mateix

El millor lloc del món és aquí mateix

Títol: El millor lloc del món és aquí mateix
Autors: Francesc Miralles i Care Santos
Any de publicació: 2008
Editorial: Ara Llibres

Pàgines: 160
ISBN: 9788493660345

Un antidepressiu natural i sense conservants ni colorants que pren el lloc als típics manuals d’autoajuda tan exitosos entre un cert sector de la població. Aquesta obra, amb un títol llarguíssim però amb una història breu, és l’ideal per als lectors amb l’autoestima baixa i una tendència innata al pessimisme. La màgia apareix a la vida de la protagonista, que ha sucumbit a la tristesa causada per la mort dels seus pares. Així, a través de personatges fantàstics i situacions increïbles, l’Iris aconsegueix tirar endavant i reprendre la seva vida.

L’estil característic de Francesc Miralles, basat en capítols curts i diàlegs curulls de filosofia quotidiana, esdevé un xic exagerat amb aquesta obra. La novel·la presenta un mètode fàcil de resolució de problemes, on la màgia i la fantasia són el motor de l’èxit de la protagonista. La resurrecció de morts, la lectura de pensaments i el fet que tot sembla anar de cara a la vida de l’Iris són algunes de les característiques bàsiques que configuren l’obra. L’excés de fantasia desborda totes les pàgines, embafant-ne la història amb risc de saturar el lector gens acostumat a grans dosis de sucre i felicitat.

Anuncis

4 thoughts on “El millor lloc del món és aquí mateix

  1. un gran embolic sense solució a la vista… bé encara que no estigui a la vista, a vegades hi ha solució i fins i tot es desfan aguns embolics. Amb molta paciència, això si!!
    El que he llegit de Francesc Miralles no m’ha convençut. POtser li donaré una oportunitat amb el “tant de bo fossis aquí”

  2. Para lo bueno o para lo malo, Miralles sólo es responsable de la mitad del libro, ya que está escrito a cuatro manos con Care Santos, y por lo que tengo entendido, él escribió la primera mitad y ella, la segunda. Como no lo he leído, no sé si se aprecia el cambio de ‘pluma’ a lo largo del libro.

    • Tens raó, no havia tingut en compte la participació de Care Santos. Suposo que aquest és un dels problemes d’escriure a quatre mans, que tant les bones com les males crítiques afecten ambdues persones. Tot i això, he llegit altres coses de Santos que m’han agradat més. Gràcies pel teu apunt!

  3. Retroenllaç: Totes les coses que no ens vam dir « Un racó per llegir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s