L’amant de lady Chatterley

Títol: L’amant de lady Chatterley
Autor: D. H. Lawrence
Any de publicació: 2008
Editorial: Proa
Pàgines: 416
ISBN: 978-84-8437-334-6

Un clàssic indispensable per als amants de la lectura realista.  L’amant de lady Chatterley és una obra multidimensional, que parteix del tòpic del amor per desgranar l’ésser humà i fer-ne una radiografia crítica en tots els sentits. L’obra gira al voltant de la situació de lady Chatterley, una dona enclaustrada en un casalot dominat per la figura del seu marit, exmilitar invàlid.

L’apatia de lady Chatterley de les primeres pàgines porta a l’autor a reflexionar sobre la situació de la protagonista. L’accident del seu marit té un efecte devastador en la seva vida: els projectes de futur queden reduïts a la pols, encara que lady Chatterley accepta la seva sort i intenta tirar endavant mig enganyant-se sobre el seu estat anímic.

Ara bé, en un moment donat Charlotte es desperta i decideix gaudir dels plaers i buscar una felicitat física. Amb el seu amant, ella es transforma i exalta tots els seus sentiments. Lady Chatterley ja no és la figura estirada d’una aristòcrata en decadència, sinó que es transforma en emocions i instints físics guiats únicament per la passió i la sexualitat.

L’estil lleuger de Lawrence ajuda al lector a reflexionar. No és una simple novel·la d’infidelitats, sinó que l’obra recull qüestions filosòfiques plenes de sentit que cal llegir i pair poc a poc. Tot i que la història transcorre a principis del segle vint, hi ha anècdotes i arguments que romanen vigents i que són perfectament aplicables a la societat actual. Aquesta és una d’aquelles novel·les que, a mesura que et vas endinsant en la narració, t’adones que no ets la única persona que es planteja per què la vida és tan complicada. Ara bé, sempre podem decantar-nos per l’opció de lady Chatterley, que abandona tots els convencionalismes i prejudicis per lliurar-se al plaer humà.

Anuncis

2 thoughts on “L’amant de lady Chatterley

  1. Retroenllaç: Diario de una ama de casa desquiciada « Un racó per llegir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s