The girls

 Títol: The girls
 Autora: Lori Lansens
 Any de publicació: 2007
 Editorial: Back Bay Books
 Pàgines: 346
 ISBN: 0316066346

Una novel·la extraordinària. The girls és la història de dues germanes siameses unides pel crani que, malgrat la seva situació, aconsegueixen viure fins als trenta anys. L’argument es basa en la narració d’una de les germanes, Rose, que s’ha proposat escriure la seva autobiografia. L’altra protagonista, Ruby, també participa en la novel·la aportant el seu punt de vista i els seus pensaments. Lansens ha creat una obra preciosa i molt ben el·laborada, de manera que el lector viu les experiències narrades des de la seva pròpia pell i comparteix les emocions, els sentiments i les sensacions que les bessones descriuen al llarg de la seva història particular.

Les primeres pàgines són colpidores, però indispensables. Un cop el lector s’endinsa en la història i n’esdevé el protagonista, la irritació i l’angoixa que desperta la situació de Rose i Ruby es transforma en acceptació i comprensió. Tot i que no es fàcil, l’estil de Lansens permet despertar empatia i viure una experiència única a través de les paraules de les protagonistes.

Rose és una bessona siamesa disposada a explicar la seva història per tal de deixar petjada al món. Amb una voluntat increïble, Rose explica les seves vivències des del naixement de les bessones, l’abandonament de la mare i l’adopció per part d’una de les infermeres. Ruby, per la seva banda, opta per descriure la situació més actual, en la qual les bessones es troben en un estat crític i són conscients que la seva vida s’acaba.

L’obra compta també amb anècdotes especials i experiències singulars que permeten al lector comprendre i viure una situació gens típica. Com ha de ser viure tota la vida sense intimitat, amb la teva germana bessona sempre al teu costat? Les protagonistes desenvolupen les capacitats necessàries per poder dur una vida relativament normal, amb unes habilitats que sorprenen i desperten admiració. En el seu món propi, Rose i Ruby construeixen una realitat dolça i lliure de complexes, on l’aparença esdevé quelcom banal i perd importància a mesura que la força interior de les bessones i les ganes de viure van creixent.

Profundes reflexions sobre la vida i la mort i monòlegs interiors qüestionant-se l’existència humana completen la novel.la. Amb paraules senzilles pero plenes de significat, Lansens perfila uns personatges que enamoren al lector i desprenen afecte i amistat. The girls és una novel·la gairebé ideal, que compta amb una extensa documentació i un treball de recerca ben ampli darrere una simple història. La pega de la història, potser, és el fet que l’autobiografia no sigui real.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s