Fight club

 Títol: Fight club
 Autor: Chuck Palahniuk
 Any de publicació: 2005
 Editorial: W. W. Norton
 Pàgines: 224
 ISBN: 978-0393327342

En la línia que caracteritza Palahniuk, Fight club es configura com un relat àcid i cru de la realitat humana. El lector comparteix amb el protagonista un estat de paranoia constant que es manté durant tota la novel.la. Tot i que el llindar de la bogeria es intrínsec a l’estil de Palahniuk , algunes situacions es podrien considerar exagerades si el lector fila prim. La novel·la, construida a partir de diàlegs ràpids, monòlegs interiors i molta acció, és una de les millors obres de Palahniuk, tot i que no m’ha acabat de convèncer.

Per als amants del sang i fetge, les armes químiques i les malalties difícilment curables, aquest és el llibre ideal. El protagonista, un home de negocis amb una vida sense sobresalts, entra de sobte en un mon de violència, dolor i patiment que no aconsegueix superar. Sense voler fer discriminacions de sexe, he trobat que es una novel·la molt masculina, amb supòsits secundaris que no he acabat d’entendre per la meva condició de dona, suposo.

L’extremisme, la ficció sobreposada a la realitat, les destruccions de l’esser humà i l’agonia que pateix el protagonista des de la primera fins a la última pàgina atorguen a la història un matís fosc i, en un cert punt, dramàtic. Com a rerefons, Palahniuk no s’ha oblidat de presentar la seva tradicional crítica a la societat que es pot trobar en les seves obres i que qüestiona el perquè de tot plegat.

Anuncis

One thought on “Fight club

  1. gràcies per la ressenya. De moment no puc posar-la a la llista de lectures pendents (perquè necessito que baixi), però és un goig ue ens facis ressenyes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s